Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hozzászólások - Kérdések

2008.02.16

Kedves Olvasók, Barátok, Érdeklődők!

Ebben a rovatban örömmel fogadom építő, tanító hozzászólásaitokat, kérdéseiteket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hella77@gmail.com

(Hella, 2010.11.08 17:52)

Kedves "Köszi"!

Egy másik embernek segíteni, mindig nehéz dolog. Azt feltételezi, hogy tudok valamit, amit az illető nem. Ezért még akkor is nehéz, ha bíznak ebben és kérik a segítséget. Ki venné a bátorságot, hogy egy másik ember életébe beleszóljon? Tudom, sokan megteszik, mert találtak valamit a saját tapasztalataik során, amire úgy vélik, hogy a másik embernél is jó lenne.
De ennek igen kicsi a valószínűsége. Ha segítséget kérnének, akkor is abban kellene segíteni, hogy ők keressék meg a saját válaszaikat, saját megoldásukat. Azt a megoldást, amit ők el tudnak fogadni.
Azonban, ha még csak nem is kérnek, akkor hogyan is lehetne bármilyen megoldást is ajánlani.

Ami a megszállottságot illeti, elvileg lehetséges, merthogy a világon bármi megtörténhet, de részemről elég kicsinek tartom a valószínűségét. A legtöbb esetben, amit megszállásnak mondanak, teljesen más van a háttérben.
Én is csak egyetlen dolgot mondhatok.
Azt biztosan belátja, hogy a jelenlegi helyzet nem jó. Valamiért nem boldog az ismerősöd, bármi is legyen az oka. (Ha boldog, akkor nem lehet mit tenni.) Ha pedig nem boldog, akkor a jelenlegi állapotában nem az. Tehát bármilyen változást érdemes megpróbálni. Ezt a változást azonban az illetőnek kell akarnia. Amíg erre nem születik meg a vágy benne, addig én nem látok esélyt. Egy szellem nem tudná rávenni az alkoholra a saját beleegyezése nélkül. Gondolatokat tud sugallni, de egy embert megváltoztatni már elég nehéz. A "valódi" ittragadt szellemek sokkal ritkábbak, mint azt az emberi fantázia kitalálta. Egy fizikai test nélküli lényt már nem igazán érdekli a fizikai világ, hiszen nagyon korlátozottan képes csak rá hatni. Hacsak nincs valami rendkívül erős érzelmi hatás, vagy nem zavarodott annyira össze, hogy fel sem ismeri halott állapotát, akkor nincs miért a fizikai síkhoz közel maradnia, nem köti is semmi számára érdekes.

Tudom nem túl biztató, de az esetek 99%-ában, amit szellemi befolyásolásnak gondolnak, nem szellem van a háttérben, csupán az egyén saját elfojtásai, más jellegű problémái. Ez elől menekülnek egy olyan külső ok adta magyarázatba, amely felmenti őket a változás fárasztóbb munkája alól.

Hella

Megszállottság

(Intuitív, 2010.11.08 08:44)

Van egy ismerősöm, aki szellemi megszállottság áldozata lett (szerintem 99%-os). Ez nem új dolog, csak most tudatosult bennem.
A jelek azt mutatatták, hogy küzd a szellemmel, legalább 10 éve, az utóbbi pár évben viszont a szellem teljesen erőt vett rajta. Semmi sem maradt a régi személyiségből.
Kérdésem az lenne, hogy mit tehetnék én érte, tudván, hogy ő nem kért segítséget tőlem. A családja gyakorló római katolikus, tehát "hókuszpokusz", szertartások kizárva, ismeretlen ember segítsége kizárva, mert magukba zárkóznak.

A másik lélek nem tűnik agresszívnak.. nem tudom ki az és mit akar az alkoholon kívül. Nem ordibál, nem verekszik. Megy az úton mint egy zombi...


Köszi.

segítség kérés

(Zsuzsanna (kleri78@freemail.hu), 2009.10.21 19:14)

Kedves Hella!

Lehetne neked írni privátban is? kleri78@freemail.hu
Itt nem találtam elérhetőséget az oldalon. Köszönöm. Zsu

Köszönet....

(Angyalhaj, 2008.10.23 12:00)

Kedves Hella!

Köszönöm, hogy átküldted, sajnos az 'itteni helyzet' számomra továbbra sem változott.

Ax írásod elolvasva, ismét lehengereltél éles elméddel!
Tetszett :)

válasz 2

(Hella, 2008.10.22 21:22)

Kedves Angyalhaj!
Átküldtem a skype-on.

válasz

(Hella, 2008.10.22 21:18)

Kedves Angyalhaj!

Megváltoztattam a betűtípust és a méretet, hátha bejön :)

Továbbra is láthatatlanul :)

(Angyalhaj, 2008.10.22 18:10)

Kedves Hella!

A titok, titok maradt.
Az összes többi írásod olvasható számomra, csak ez az egy huncut nem :)
Megteszed, hogy átküldöd nekem? - A kiváncsiság nagy Úr, tudod :)

Köszönettel: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Angyalhaj~~~

Nálam olvasható

(Hella, 2008.10.20 20:26)

Kedves Angyalhaj!

Nem tudom, nálad miért nem jelenik meg, nálam ha külső olvasóként lépek fel, tökéletesen olvasható.
Talán monitorbeállítás kérdése, nem tudom...
Holnap megnézem más gépről is, hátha okosabb leszek.

Hella

Miért nem lehet elolvasni......

(Angyalhaj, 2008.10.20 20:14)

Kedves Hella!

A legutóbbi írásodat nem lehet olvasni, mert nem jelenik meg - legalábbis nálam, nem. :(
Mi lehet a hiba?

Szeretettel üdvözöllek :)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Angyalhaj~~~

Köszönet

(Hella, 2008.08.11 09:20)

Kedves Angyalhaj!

Köszönöm kedves soraidat!
Elnézést a kései reagálásért, de csak most érkeztem meg a nyaralásból.

Hella

Budapest

(Angyalhaj, 2008.08.02 21:45)

Kedves Hella!

Nagyon tetszik az oldalad, - örülök, hogy idevetődtem - mindig érdeklődéssel olvasom az írásaidat. Elgondolkodtatnak, és ráirányítják a figyelmet egy "más" szemszögből való gondolkozásra is, amelyet ugyanúgy érezhetünk magunkénak, mintha a sajátunk lett volna, csak éppen nem nekünk jutott eszünkbe :), vagy nem tudtuk ilyen szépen szavakba önteni :)
Ehhez a kipattanó szikrákhoz kívánok még Neked sok jó kedvet, és energiát :)
Várom a folytatást, szeretettel üdvözöl Téged:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Angyalhaj~~~

gondolatok

(Sirály, 2008.05.10 14:17)

Az a baj, hogy mivel ez egy nyilvános fórum, nem írhatok le részleteket az magánéletünkből, pedig azok lennének az igazán érdekes és megdöbbentő dolgok. Ezért lehet, hogy jobb is, ha nem beszélek erről, mert végiggondltam, hogy így nem tudom maximálisan átadni a tapasztalataimat, véleményemet, és így érthetetlen amit közölni akarok.

Még a fordításról annyit, hogy ugyebár ezt egy médium kapja. AZ a médium elmondta, hogy sokszor nem találja a szavakat, hogyan fejezhetné ki Kryon üzeneteit "emberi" (azaz angol) nyelven, és még eztán megírja valahogy és még eztán lefordítják itthon többé kevésbé pontosan magyarra, és ezt olvassuk mi.
Tehát nekem inkább az a fontos, hogy mit érzek mögötte. Kryon úgy érzem, egy kedves és segítőkész lény. Amikor kértem segített, amikor kértem meggyógyított. Ha az embernek működik az intuíciója, ki tudja szűrni hogy egy könyvben például mi hamis, mi igaz. De ettől függetlenül, ne érts félre, nem vagyok Kryon rajongó, vagy fanatikus "Kryon-hív" már csak azért sem, mert számomra mindennél fontosabb a szabadság, és a függetlenség.
Ezért nem tartozom egyetlen egyházhoz sem, és nem is akarok. (illetve úgy tartozom, hogy meg vagyok keresztelve, de én annak az egyháznak a tanait nem vallom. Más alternatív, kis egyházakba is bekukkantottam, többek közt az általad emlegetettbe is, de ezek is csak megerősítettek abban, hogy nem az én utam egyik egyházhoz, dogmákhoz való tartozás sem) Tehát én olyan ember vagyok, aki mindent elfogad, és befogad, majd kiszűri, hog mi az ami neki nem kell, mi az amivel nem tud egyet érteni, de nincsenek dogmáim (legalább is nagyon törekszem erre). Az egyetlen szabály számomra az, hogy minden lehetséges, mint azt az előbb is említettem.
Ergo, Kryon csak egy érdekes állomása az életemnek, létezésemnek, és tudtam tőle tanulni dolgokat, vagy inkább úgy mondaném, hogy rávezetett dolgokra, de ennyi.
Jobb szeretem azokat a módszereket (így pl agykontroll) melyek megadják az eszközt az embernek, hogy hogyan segítsen magán, mint aokat (és ezért tartózodom az egyházaktól) melyek megmondják, hogy miről mit gondolj.

Mindenesetre az írásaidat szeretem, és érdekesen közelíted meg a dolgokat

dimenzióváltásII

(Sirály, 2008.05.10 09:44)

Azt is mondják ennek kapcsán, hogy fölgyorsl a fejlődés, és mindn tettünk, szavunk következménye pillanatok alatt szembe jön velünk, és szembesülünk magunkkal.
Ez érdekes...Talán még soha az életben nem kaptam ennyi tükörtartást, mint most. Az emberek, -nem megbántásból-olyanokat mondanak nekem, és tesznek velem, amiket korábban soha nem csináltak. Szinte szó szerint szembesítenek minden létező tulajdnságommal, amin változtatni kell, és amin változtattam és változtatok is. Majdogynem az derült ki, hogy a magamról alkotott kép szinte egyáltalán nem felelt meg a valóságnak.
Érdekes ez a filózás.. Sokszor elgondolkodtam azon, az emberek miért tsznek ki internetre és egyéb nyilvános helyekre előnytelen fotókat magukról. AMiket én a helyükben inkább elrejtenék. Ők meg még büszkék is rá! Sokat gondolkodtam ezen, bár tudom nem ez a legnagyobb probléma a világon..
Aztán elgondolkodtam azon, és melyik fotóimat tartom előnyösnek.
Elővettem egy három évvel korábbi képemet amit nagyon jónak tartottam, és mgpróbáltam úgy nézni mint egy kívülálló. Tegyük föl, hogy ez a nő a képen egy ismerősm rokona és fotó alapján mutatja be nekem. Mit gondolnék Róla? Rájöttem, hogy ez a egyik legborzalmasabb kép, ami valaha készült rólam.. hogy hogy nem láttam? Nem tudom.
Mivel spritualitással foglalkozom, mindig fontosnak tartottam az önismeretet, és most nyilván itt nem fogom az életem minden apró momentumát kiteregetni :) de annyit mondhatok hogy ilyen erősen és ilyen gyors tempóban soha nem változtam, és szinte felfoghatatlan, mintha nem is én lennék, hanem egy újabb ikarnációm.
Sok emberrel beszélgettem erről,akik ezt szintén átéltk és ez történik velük is.
Tehát van benne valami. Szerintem lehet fejlődést gyorsítani, erről most nem beszélnék, mert nagyon hosszú lenne, és sajnos nincs időm, de ezt a részét én maximálisan elfogadom. És az az igazság, hogy valóban csodálatosan jó dolog, én úgy élem meg, mint egy ajándékot az uiverzumtól.
A pár, hozzáteszem, szintén ilyen cipőben jár, ha nem így lenne, már nem is élne, de errőlitt nem beszélhetek, a lényeg hogy ez a kapcsolat ajándék, kegyelmi állapot. Sokat kaptunk, és sokat változtunk.
Igazából nálam alap szabály hogy semit nem tartok lehetetlennek. Ha egy ember azt mondja, 1 perc alatt el tud tűntetni egy óceánt, megézném, és egypillanatig se nézném hülyének. Tehát én eleve nem gondolok arra hogy "ilyen nincs" vagy hogy "ez hülyeség" és azt látom, amit az ember el tud fogadni és belefér a világképébe, azt meg is éli. Szerintem. Így an ez a fejlődés változásával vagy a sorsod változásával.

dimenzió váltás

(Sirály, 2008.05.10 09:44)

Kedves Hella!

Az első kérdésedre válaszolva: azért fontos más véleménye, mert én ilyen vagyok, hogy szeretek pro és kontra mindenkit meghallgatni. Nem azért hogy én bizonygassak valamit,hanem mert sokszor olyan dolgokra hívják föl a figyelmem, amit én nem vettem észre, mert nem szeretem az elfogultságot. Olyan vagyok sokszor mint egy mérleg, utálom mikor az éremnek csak az egyik oldalát mutogatják, így ha egy társaságban mindenki egy véleményen van, szeretem a másik oldalt erősíteni. Alapvetően ilyen vagyok, de szerintem ez nem baj!

A szeretet hatalmáról nem kívánok szót ejteni, mert szerintem értelmezés kérdése. A hatalom nem föltétlenül pejoratív értelmű szó, a hat tudomásom szerint a táltosokhoz köthető, a hatékonyság, és a hatalom mást jelentett régen mint most.
De én is nagyon sokszor hallottam, hogy a magyar fordítást szándékosan félrevitték.

Amit a karmáról írsz,és a fejlődésről: Kryon ennek kapcsán beszél egyfajta vezető-cseréről. Amikor a vezetőid eltűnnek, és jönnek újak, ezáltal a sorsod is más irányba fordul.
Nos, amit ezekről a dolgokról ír azokat én átéltem. Még csak nem is belemagyarázás, mert akkor még nem olvastam Kryont, sőt-attól függetlenül hoy híres-egyáltalán nem is hallottam Róla. 90 napig tart ez az időszak, és ahogy rá néhány hónappal a kezembe került a könyv (nyilván nem véletlen) 100%-ig magamra és a életem alakulására ismertem. Az a 90 nap, amit Kryon szernit szerte az univerzumban nagyon sötétnek neveznek borzalmas volt. Én, aki korábban úgy éreztem, Isten mindig ott van mellettem, és a hitemmel túljutok az élet nehézségeim, hirtelen, minden átmenet néklkül, úgy éreztem, nem találom Istent, nincs. Nem azért mert nem hittem, egyszerűen akartam és "nem találtam", úgy éreztem, elhagyott,a józan eszem ugyanakkor tudta, hogy ilyen nincs. Másokat kértem meg, hogy gyógyítsanak, imádkozzanak helyettem, mert nem tudom mi történik velem. Mintha az egész életem sötétségbe borult volna, és reteentően magányosnak és elveszettnek éreztem magam. Kryon azt írja "olyan mintha imáitok visszahullnának az égből" Szó szerint így éreztem, és nem értettem. Nem találtam az okát, és majdnem olyanná váltam kis idő alatt mint egy depressziós, pedig egyébként egy örökké mosolygó, életvidám ember vagyok. A legszörnyűbb az egészben, hogy nem értettem.
Aztán egyszer csak elmúlt. Amilyen gyorsan jött, olyan hirtelen elmet, és olyan volt mint mikor a hosszú hideg és sötét tél után kisüt a Nap.
És akivé váltam az már nem ugyanaz az ember volt mint eőtte. Volt egy komoly kapcsolatom, eljegyzés is történt, és hirtelen ráébredtem hogy Ő nem az én utam, külön mentünk, és abban a pillanatban jött helyette egy másk személy akivel azóta is fürdök a bldogságban, és vele együtt az egész életem és jövőképem megváltozott. A külsőmtől ekezdve a beszédstílsomig minden elkezdett változni, mintha minden fölgyorsult volna körülöttem.

Kryon 1.

(Hella, 2008.05.10 00:54)

Kedves Sirály!

Ha Te megbizonyosodtál a hitelességéről, akkor mit tehetnék én hozzá.
Ha Neked hiteles, akkor ha én azt mondanám, hogy szerintem nem, akkor magadnak hinnél, vagy nekem?

Ha van kedved, érdemes elgondolkodnod azon, hogy ha megbizonyosodtál, akkor miért akarod mások véleményét megismerni. Ahogy kedvenc íróm, Christian írta valahol: azt nem bizonygatod senkinek, hogy két füled van. Teljesen természetes, hogy annyi van.
- Az sem igen érdekelne, hogy mások szerint tényleg annyi van-e vagy sem, mert Te tudod, hogy annyi van és kész.

Ha Neked tetszik, és úgy érzed, hasznos számodra, lemondanál róla, csak azért, mert másoknak nem.
A Kryon könyvekből is, mint mindenből nagyon sokat lehet tanulni.

Én csak max. annyit mondhatok, hogy nekem nem volt túl szimpatikus sem a stílusa, sem az, amire ma felhasználják.
Sajnos eredetiben nem tudom olvasni, ezért nem tudom, hogy a benne található értelmetlenségek nem-e a fordítás következményei.
Néhány példa:
"Ezért vagyok most itt, s e folyamat során a szeretet hatalmát hozom el nektek, amelyet most már a legapróbb sejtek szintjén is átérezhettek. "
Nos, "a szeretet hatalma".
Ez értelmetlen.
A szeretetnek nincs hatalma, ha lenne se használná semmire.
A szeretet csak van. Nem akar adni és nem akar elvenni, nem akar semmit. Hatalom csak az akaráshoz kell. A szeretet csak van és kész.
"most már..." Ki tiltotta meg eddig, hogy bárki is "a legapróbb sejtek szintjén is" átérezze. Bárki képes volt erre eddig is, semmi nem korlátozta. Miért korlátozta volna bármi is.

"Azért jöttem, hogy tájékoztassalak benneteket arról, most lehetőség nyílik a beavatkozásra (a Szellem,a Lélek részéről) fejlődésetek folyamatába."
Milyen Szellem és milyen Lélek?
Az én fejlődésembe miért akar beavatkozni a Szellem?
Úgy gondolja, túl lassú vagyok?
Vagy, hogy nem jó fele megyek?
De hát ez az én fejlődésem. Úgy fejlődök, ahogyan felfogok, megélet, megtapasztalok dolgokat, ahogy azokat magamévá tudom tenni. Ebbe nem lehet beavatkozni, mert azzal tönkre elvenné magát az életet. Az már nem az én életem lenne, hanem egy a Szellem által csinált élet.

Kryon 2.

(Hella, 2008.05.10 00:51)

"Kérésetekre olyan új gondolatminták állnak a rendelkezésetekre, amelyekkel valamennyi karmátokat semmissé tehetitek."
Ilyen nincs.
A karma vagy te magad. Nem létezel külön a karmád nélkül. Azt nem lehet semmissé tenni, hiszen akkor eleve nem volt értelme. Mi értelme lenne "kitalálni, megtervezni " egy élet tanulságait, ha valaki önhatalmúlag, kívülről egy mozdulattal le tudná venni. Akkor elveszi tőled a megtapasztalás, a megélés lehetőségét.

Az is elgondolkodtató, hogy felhasználják arra,hogy csoportokat, előadásokat, beavatásokat szervezzenek rá hivatkozva.
Ezért nyilván többeknek anyagi érdeke, hogy hitelessége mellett tanúskodjanak.
Részemről több hasonló témájú művet végigolvastam, de eddig mindnek nagyon hasonló volt a lényege. Ha mindet el kellene hinnem, akkor lassan már nem élne normális földlakó a Földön, mert mindenki valamilyen felsőbb hatalom képviselője, a Földet felügyelő másik bolygó, csillagrendszer, Univerzális központ küldöttével áll kapcsolatban és az összes többi, a konkurrens küldött csoportjainak a megtérítésén fáradozik.

rodeo6@freemail.hu

(Sirály, 2008.05.09 13:43)

Kedves Hella!

Végülis Te mit gondolsz Kryonról, és üzeneteiről? Én elfogadom, illtve többször mebizonyosodtam szavainak hitelességéről. Viszont sokan sokfélét mondanak/gondolnak Róla.